Een zorg minder!
Tekst [Bedrijfsverbreding]

Bedrijfsverbreding

Verschillende redenen kunnen er de oorzaak van zijn dat de huidige bedrijfsvoering anders moet worden ingestoken. Hans Rietveld Agrarisch Advies begeleidt en stopt tijd in het proces om samen met de opdrachtgever te komen tot een nieuw plan.

Voorbeeld: stel dat uw zoon of dochter de ambitie heeft om mee te werken in het agrarische bedrijf, dan zal er voor twee arbeidskrachten voldoende werk moeten zijn.

Er kan besloten worden tot uitbreiding binnen de bestaande bedrijfstak met bijvoorbeeld investeren in huisvesting zodat meer dieraantallen gehouden kunnen worden. Echter is dat niet altijd de juiste oplossing.

Waar wij dan op wijzen is om je te oriënteren of het ‘gat’ kan worden opgevangen door het uitoefenen van een aantal nevenactiviteiten of het oprichten van een andere bedrijfstak. Zodat beiden zich kunnen toeleggen op de ‘eigen’ activiteiten, tevens een goede vorm van risicospreiding.

De nevenactiviteiten kunnen divers van omvang zijn, bijv. het opzetten van een landwinkel, een zorgboerderij of een veel voorkomende nevenactiviteit is het oprichten van een minicamping of andere vorm van recreatie.

Hans Rietveld Agrarisch Advies logo
Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM