Een zorg minder!
Ga terug

Subsidie geïntegreerde gewasbescherming

8 augustus 2023

Van vrijdag 1 september tot en met vrijdag 29 september kan er subsidie aangevraagd worden voor projecten en investeringen die gelinkt zijn aan gewasbescherming. Het gaat hier om preventieve en niet-chemische maatregelen om de geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren. Bij investeringen moet u denken aan machines zoals bijvoorbeeld een messenwals, messenrol, schijveneg, rotorkopeg of een ecoploeg.

Met deze subsidieregeling kan 50% van de kosten van het project of de investering teruggevraagd worden. Er geldt een minimumbedrag van €10.000,- voor innovatieprojecten (minimaal €20.000,- kosten excl. btw) en € 5.000,- voor investeringen (minimaal €10.000,- kosten excl. btw). Er geldt een maximum subsidiebedrag van €125.000,- per aanvraag.

Het totale budget is 5 miljoen euro. De subsidie wordt toegekend op volgorde van inschrijving. Binnen 8 weken krijgt u een beslissing van RVO. Wanneer de subsidie wordt toegekend wordt 80% van subsidie binnen twee weken uitbetaald. Na de afronding van het project of de investering stuurt u binnen 13 weken een aanvraag voor subsidievaststelling op. Daarmee vraagt u de laatste 20% van uw subsidie aan.

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM