Een zorg minder!
Ga terug

Nieuwe POP3 Investeringsregeling open van 1 december tot 31 januari

28 oktober 2022

Van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023 is er een nieuwe POP3 investeringsregeling open. Deze regeling lijkt op de Economisch herstel regeling, waar vorig jaar massaal voor werd ingeschreven.

Er is in totaal 14 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in de volgende categorieën:
A. Precisielandbouw en Smart farming
B. Digitalisering
C. Water, droogte en verzilting
D. Duurzame bedrijfsvoering
E. Natuurinclusieve landbouw en Kringlooplandbouw

Hier vindt u de volledige lijst met investeringen

De subsidie wordt toegekend op basis van het aantal punten wat aan de investering gehangen is. Hoe meer punten, hoe hoger de kans op subsidie. In totaal wordt 40% van de subsidiabele kosten vergoedt.

U mag maximaal twee investeringen combineren met een minimaal totaal subsidiebedrag van 20.000,- euro. Het maximale totale subsidiebedrag mag niet hoger dan 150.000,- euro zijn.

De investeringen mogen uit verschillende categorieën komen. Wel loopt u daarbij iets meer risico op afwijzing. Wanneer de investering uit de ene categorie uitgeloot wordt, en uit de andere categorie ingeloot, dan moet het subsidiebedrag van de investering die ingeloot is minimaal 20.000,- euro zijn. Wanneer het subsidiebedrag voor deze investering onder de 20.000,- euro valt zal de aanvraag afgewezen worden in verband met de minimale ondergrens.

Denkt u na over een investering in één van de bovenstaande categorieën? Wij kunnen u helpen met het aanvragen van deze POP3 subsidie. Neem gerust contact op met uw vaste adviseur, of met ons kantoor. 

 

 

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM