Een zorg minder!
Ga terug

De TVL regeling voor het eerste kwartaal van 2021 is geopend

16 februari 2021

Heeft uw bedrijf minder omzet als gevolg van de corona maatregelen? Dan kunt u mogelijk een tegemoetkoming voor uw vaste lasten aanvragen.

Tot 30 april 2021 kan een tegemoetkoming voor vaste lasten aangevraagd worden voor het eerste kwartaal van 2021.

De regeling is uitgebreid ten opzichte van eerdere TVL regelingen. Het subsidiepercentage is verhoogd naar 85% van het omzetverlies. Het omzetverlies wordt bepaald door de omzet van het eerste kwartaal van 2021 te vergelijken met dat van 2019. U kunt de TVL nu al aanvragen met een inschatting van uw omzet voor dit eerste kwartaal. Daarnaast wordt het minimumbedrag aan vaste lasten waarmee u recht hebt op vergoeding verlaagd naar 1.500 euro per kwartaal. De vaste lasten voor uw bedrijf worden bepaald aan de hand van uw SBI-code. In de onderstaande link kunt u zien welk bedrag aan vaste lasten er voor uw SBI-code vastgesteld is en of u mogelijk in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.

Adviestool TVL subsidie Q1 2021

Diverse wijzigingen en uitbreidingen in deze nieuwe TVL-regeling moeten nog goedgekeurd worden door de Europese commissie. U kunt al wel TVL aanvragen en ontvangt dan later een extra uitbetaling.

Land- en tuinbouwbedrijven kunnen 21% opslag bovenop de TVL-subsidie krijgen om speciale kosten te vergoeden die nodig zijn om planten en dieren in leven te houden. Meer informatie hierover volgt zodra dit onderdeel verder uitgewerkt is.

Bent u benieuwd of uw bedrijf in aanmerking komt? Wij helpen u graag verder.

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM