Een zorg minder!
Ga terug

Juridische afwikkeling fosfaatreductieplan pas volgend jaar

14 juni 2019

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gaat pas volgend jaar zaken rondom het fosfaatreductieplan oppakken. Dat laat de hoogste bestuursrechter weten aan Hans Rietveld Advies naar aanleiding van een zaak die voor een melkveehouder was aangespannen.

Het CBb erkent dat in de fosfaatreductieplanzaken in veel gevallen ouder zijn dan de zaken rondom het aantal toekende fosfaatrechten. Maar aangezien de werking van die laatste verder strekt van alleen 2018 geeft het CBb voorrang aan de afwikkeling daarvan. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen zullen goed gemotiveerde en schriftelijk ingediende verzoeken rondom fosfaatreductie sneller worden opgepakt.

De reactie van het CBb komt niet als een verrassing; het CBb luidde begin maart de noodklok over de grote hoeveelheid fosfaatrechtszaken en besloot deze te clusteren en extra capaciteit vrij te maken. Zonder die actie zou het nog jaren duren voordat alle zaken zijn afgehandeld.

Heeft u nog problemen of vragen rondom de toekenning van fosfaatrechten, neem dan contact op met Hans Rietveld Advies. Wij zijn betrokken bij een groot aantal gerechtelijke zaken en hebben alle relevante informatie beschikbaar.

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM