Een zorg minder!
Ga terug

Financiƫle schade onterecht herziene fosfaatrechten vergoed

22 juni 2022

Het College van Beroep heeft geoordeeld dat schade veroorzaakt door het onterecht herzien van fosfaatrechten vergoed moet worden. Rondom het toekennen van fosfaatrechten is veel misgegaan. Diverse van onze veehouders hebben financiële schade geleden doordat hun aantal fosfaatrechten onterecht herzien werden naar een lager aantal.

Sommige veehouders hadden inmiddels een deel van hun fosfaatrechten verkocht. Door de lagere herziening waren ze niet in staat om de verkochte rechten te leveren. Als gevolg daarvan moesten zij vervangende rechten kopen om zo alsnog aan de verkoop te kunnen voldoen. Dit was voor verschillende veehouders een forse schadepost. Na bezwaar op het aantal herziene fosfaatrechten werden ze in het gelijk gesteld en werden de missende fosfaatrechten alsnog toegekend.

Een deel van deze fosfaatrechten werd ook verkocht. Door de hogere afroming (van 10 naar 20 procent), waren deze fosfaatrechten inmiddels in waarde gedaald. Ook hier werd schade geleden. Het College van Beroep heeft onlangs in vier beroepschriften van onze klanten geoordeeld dat het ministerie de geleden schade, die in totaal bijna 30.000 euro bedraagt, moet vergoeden.

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM