Een zorg minder!
Ga terug

Raderen

1 november 2016

 

Als agrarisch ondernemer heb je te maken met twee tegengesteld werkende processen (raderen). Aan de ene kant worden er steeds meer eisen gesteld aan het product en de manier waarop je het product maakt. Aan die kant is een continue druk om het product minder resten van medicijnen, bestrijdingsmiddelen of andere product vreemde stoffen te laten bevatten. De manier waarop geproduceerd wordt staat ter discussie. Soms worden boeren overvallen met zaken die ver van de dagelijkse praktijk staan en waar bijna niemand serieus over nadenkt, bijvoorbeeld de tijd dat pasgeboren kalveren bij hun moeders blijven.

Aan andere kant is de continue druk van afnemer (supermarkt) om een beter product voor een lagere prijs te kunnen kopen. Verder werken agrarische ondernemers met leven en de natuur, die op eigen manier reageren.

Deze twee krachten (raderen) werken voor de agrarisch ondernemer beklemmend. U kunt tussen deze tandwielen vallen, ze kunnen op u gaan werken als 2 molenstenen; u het gevoel geven dat u vermalen wordt. Als agrarisch ondernemer ken ik dit gevoel, als de kosten hoger zijn dan opbrengsten moet er ingegrepen worden. Ik tracht dit probleem te tackelen door alle zaken die we doen te ontleden. Wat zijn de opbrengsten en wat zijn de kosten die we hiervoor moeten maken? Kunnen de opbrengsten omhoog en kunnen de kosten omlaag? Worden zaken uitgevoerd door de juiste persoon? Hoe kan de persoon / het bedrijf die zaken voor mij uitvoert, beter presteren?

Ook aan Hans Rietveld Agrarisch Advies mag u deze vragen stellen. Ons motto blijft dat we meer opbrengen/besparen dan dat we kosten.


HR

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM