Een zorg minder!
Ga terug

(Geheime) handhavingsmarges mestbeleid

3 augustus 2018

Naar aanleiding van een advies aan het College van Beroep voor het Bedrijfsleven op 22 mei 2018 in drie hoger beroep zaken, zijn sinds kort een aantal handhaving marges te vinden op de website van RVO. Deze waren voorheen niet of nauwelijks te vinden. In een aantal bezwaar en beroep zaken van ons kantoor hebben we met succes hoge boetes weten te voorkomen, door gebruik te maken van deze marges.

In het advies van Raadsheer Advocaat-Generaal mr. P.J. Wattel werd het onaanvaardbaar geacht dat de handhaving marges niet openbaar waren. U kan deze marges nu vinden op https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/mestbeleid/mest/controle-en-handhaving/toepassing-handhavingsmarges

Heeft u advies nodig of wilt u weten of deze marges ook voor uw bedrijf gelden? Heeft u vragen over een boete waarin u onvoldoende mest heeft verantwoord? Neem contact op met ons kantoor, we hebben al jaren lange ervaring met bezwaar maken tegen op gelegde boetes en kunnen hulp bieden bij het opstellen van een beroepsschrift.  Daarnaast gegeven wij onze klanten sinds de MINAS en de introductie van het nieuwe mestbeeld onafhankelijk advies om binnen de kader van de wet te voldoen aan alle eisen.

Vragen wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op via 0183-351000.

Hans Rietveld Agrarisch Advies
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Hans Rietveld Agrarisch Advies | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM